کد مطلب: 74200
جوانان عاشق بازيگري در تور تقويمهاي شيادان
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 856
به گزارش سلام لردگان به نقل از علي البرزي خبرنگار اجتماعي درماههاي گذشته تقويمها و سررسيدهايي درکشور به ويژه در دانشکدههاي هنر توزيع شده است که به نظر ميرسد با آنچه درتعريف کاربري يک تقويم و سررسيد آمده تفاوت چشمگيري دارد.
اين تقويمها حاوي عکس و تصاويري از دختران و پسران جوان جوياي نام است که به بهانه ورود به عرصه بازيگري، عکسهاي خود را در قالب ژستهاي سينمايي دراختيار برخي آموزشگاههاي غير مجاز قراردادهاند و اين آموزشگاهها هم با اخذ مبالغ هنگفت، اين تصاوير را در تقويمهايي با نام « جوانان عاشق هنر!» منتشر کردهاند.
اين روزها که بازار کار و شغليابي کساد است و هرجواني براي پيدا کردن شغل مناسب و آبرومند بايد ماهها دوندگي کند، سودجويان و کلاهبرداران هم از اين موضوع و نيازجوانان به داشتن کسب و کار سوءاستفاده کرده و با شگردهاي گوناگون به دنبال کسب درآمد و اخاذي از جوانان هستند.
اين نوع از کلاهبرداريها زماني چهره واقعي خود را نشان ميدهد که نقطه هدف کلاهبرداران سوءاستفاده ازعلاقه وافرجوانان و به ويژه دختران جوان براي ورود به عرصه بازيگري باشد.
*تقويمهايي که به دست کارگردانان سرشناس ميرسد!
دراين شگرد جديد برخي آموزشگاههاي بازيگري که در بيشتر موارد بدون مجوز و به صورت غير قانوني و زيرزميني فعاليت ميکنند، با چاپ و انتشارتقويمهايي با عنوان « جوانان عاشق هنر!» تصاوير و مشخصاتي از جوانان به ويژه دختران جوان و علاقهمند به فن بازيگري را منتشر کرده و براي انتشارهرعکس از شخص متقاضي براي بار اول مبلغ ?? هزار تومان و براي تکرار دفعات چاپ مبلغ ?? هزار تومان اخذ ميکنند.
اين درحالي است که مديران اين آموزشگاهها با وعده ارسال اين تقويمها براي کارگردانان سرشناس و بازيگران معروف، اشتياق جوانان را براي ورود به عرصه بازيگري دو چندان تحريک ميکنند.
*دختران جوان مشتريان اصلي اين تقويمها
آنچه در اين نوع کلاهبرداري مشهود و عيان خودنمايي ميکند، علاقه وافرکلاهبرداران و مديران آموزشگاهها به استفاده ابزاري از دختران جوان است!
درعکسهاي منتشرشده درلا به لاي اين تقويمها ازهرسه تصوير، دوعکس مربوط به دختران جوان است. جالب اينجاست که درتوضيح عکسهاي متقاضيان بازيگري به بهانه رزومه کاري رنگ چشم، قد و علايق فردي شخص مورد نظردرج شده است!
*ردپاي بازيگران جوان سينما درآموزشگاههاي زيرزميني!
خبرنگار«ما» براي کسب اطلاعات بيشتردرباره چگونگي چاپ عکس جوانان دراين تقويمها در نقش متقاضي بازيگري، با يکي از شمارههاي مندرج در صفحه اول يکي از تقويمها تماس گرفت و ضمن ارائه درخواست براي چاپ عکس، خواستارجزئيات بيشتري شد.
درابتداي تماس، منشي آموزشگاه بازيگري با چربزباني از خبرنگار دعوت کرد تا براي انجام مشاوره بازيگري به دفترآموزشگاه در يکي ازخيابانهاي شمال پايتخت مراجعه کند.
خبرنگار پس ازمراجعه به اين آموزشگاه که در زيرزمين يکي از مجتمعهاي مسکوني فعاليت ميکرد(!) با تعداد زيادي از متقاضيان به ويژه دختران جوان مواجه شد که درصف انتظار براي وارد شدن به اتاق مشاوره بازيگري هستند.
نکته قابل توجه در اين آموزشگاه استفاده از عکسهاي هنرپيشگان پرآوازه و کارگردانان صاحبنام روي در و ديوارآموزشگاه است. پس ازگذشت حدود نيم ساعت، نوبت به خبرنگار رسيد تا براي مشاوره با کارشناس به اصطلاح بازيگري ! وارد اتاق شود.
درابتدا مشاور با اشاره به نام چند کارگردان سرشناس، از ارتباط دفترآموزشگاه با اين کارگردانان صحبت کرد و همزمان با نشان دادن تقويم هنري آموزشگاه، يکي از بازيگران جوان سينما که تنها تجربه چند اجراي سينمايي را آن هم در حد بازيگر نقش چندم درکارنامه خود دارد وارد اتاق شد و ضمن تعريف و تمجيد ازاين آموزشگاه به پوشش و تصديق گفتههاي مشاور پرداخت!
اين پروسه کلاهبرداري در شرايطي انجام ميشود که طي يک روز تعداد زيادي ازعلاقهمندان به بازيگري به اينگونه از آموزشگاهها مراجعه ميکنند و با پرداخت مبالغ مختلف، خواستارچاپ عکس خود درتقويمهاي اين آموزشگاههاي غيرمجازهستند.
*تغيير شگرد کلاهبرداري از جوانان به بهانه بازيگري
سرهنگ محمد محبي، کارشناس انتظامي درباره اينگونه از کلاهبرداريها معتقد است که شگرد و روش کلاهبرداري در کلاسهاي بازيگري تغييرکرده و به دليل آگاهي مردم از روشهاي گذشته کلاهبرداري دراينگونه کلاسها، سودجويان به روشهاي جديدي براي کلاهبرداي متوسل شدهاند و انتشار تقويمهاي هنري به ويژه تقويم «جوانان عاشق هنر» درماههاي گذشته يکي از همين روشهاي جديد است.
اين کارشناس انتظامي با بيان اين مطلب مي گويد: دراين روش، آموزشگاههاي غيرمجاز بازيگري اين تقويمها را در اماکني توزيع ميکنند که در وهله اول مخاطب خاص خود را دارد و درمرحله دوم به دليل توزيع گسترده، مخاطب هيچ شک و ترديدي درباره کلاهبرداري نخواهد داشت.
محبي ضمن تشريح يکي از پروندههاي اخير با موضوع تقويمهاي هنري افزود: مدتي پيش دخترجواني با مراجعه، نيروي انتظامي به طرح شکايت عليه يکي ازاين آموزشگاهها پرداخت.
به گفته اين کارشناس انتظامي درمتن شکايت نامه اين دختر آمده است: مدتي پيش از طريق يکي از تقويمهاي هنري که عکس برخي دوستانم درآن منتشرشده بود با کلاسهاي بازيگري آشنا شدم. اما پس از مراجعه و پرداخت مبلغ ?? هزار تومان براي سه بار انتشارعکسم در تقويم اين آموزشگاه نه تنها هيچ خبري ازارتباط با کارگردانان معروف نشد، بلکه بعد ازمدتي که به اين آموزشگاه مراجعه کردم با خانهاي خالي و بدونه سکنه مواجه شدم!
*تقويمهاي هنري آثار رواني براي دختران دارد
اما به باور احسان قيصري، روانشناس و استاد دانشگاه، توزيع گسترده تقويمهاي هنري آثار و پيامدهاي رواني براي دختران دارد.
زماني که دختر جواني با شور و اشتياق خاص و پرداخت مبالغ گوناگون به سمت اين آموزشگاهها گرايش پيدا ميکند و تصويرش در اينگونه تقويمها منتشر ميشود چنانچه به نتيجه نرسد ممکن است علاوه بر زيان مادي، متحمل آثار و پيامدهاي رواني هم شود.
قيصري مي گويد: به دليل اينکه درحال حاضر بازيگري در کشورما براي خود جايگاه اجتماعي ويژهاي دارد، بسياري ازجوانان به ويژه دختران جوان علاقه دارند تا به عرصه بازيگري وارد شوند.
اين استاد دانشگاه با بيان اين مطلب مي افزايد: دراين بين دختران جوان علاقه بيشتري به ورود به عرصه بازيگري دارند و در چند سال گذشته براي وارد شدن به اينعرصه از پسرها سبقت گرفتهاند و براي رسيدن به اين خواسته خود به هر روشي گرايش پيدا ميکنند.
به باورقيصري، اين پروسه کلاهبرداري به انگيزههاي گوناگون انجام ميشود، يکي بيکاري درجامعه و ديگري سوء استفاده از اشتياق جوانان براي بازيگرشدن است که باعث رشد اينگونه کلاهبرداريها درجامعه شده است. بنابر اظهارات وي زماني که تبليغ اينگونه آموزشگاهها به راحتي در روزنامههاي کثيرالانتشار منتشر ميشود، پوشش مناسبي بر اصل کلاهبرداربدون اين آموزشگاهها است./ انتهاي مطلب